NIEUWS

Boekpresentatie

25 Aug 2017

Op 28 september 2017 presenteer ik mijn derde boek! In ‘Doorbreek de stilte’  heb ik de door mij ontwikkelde TraumaMist-methode uiteengezet. Je bent van harte welkom op de boekpresentatie!

Locatie: Student Hotel, Hoefkade 9 in Den Haag
Tijdstip17.15 uur

Het is niet noodzakelijk maar het is wenselijk vooraf aan te melden. Om je te verzekeren van een exemplaar bestel je via onderstaande link. Tot 28 september kun je met korting bestellen!

http://www.vanbrugboeken.nl/nl/product/doorbreek-de-stilte—femke-alsemgeest/

220

Doorbreek de stilte: de omslagtekst

 

Wie werkt in de gezondheidszorg of het onderwijs herkent het: zwijggedrag.

Om veel verschillende redenen willen of kunnen sommige mensen niet spreken over onderwerpen die hun leven ontwrichten. Deze mensen vinden geen passende woorden voor hun gevoel, bang om overmand te worden door emoties. Ze hebben vaak schaamtegevoelens of zijn bang voor onbegrip. En hierdoor houden ze hun zwijggedrag in stand. Niet zelden wordt dit zwijgen opgelegd door iemand uit de relationele of familiaire kring.

Zwijggedrag ontneemt een verhaal niet alleen het geluid, het vergroot ook de impact van het trauma  bij de zwijger. Jongeren raken uit beeld en geïsoleerd en iemand die getraumatiseerd is krijgt het stempel ‘therapieresistent’ als de evidence-based behandelingen geen effect hebben.

In dit boek beschrijft Femke Alsemgeest de door haar ontwikkelde methode TraumaMist. Het is een verzameling van interventies en eyeopeners die kunnen bijdragen aan het doorbreken van de stilte zodat een reguliere behandeling of begeleiding tòch kunnen helpen.

In het boek wordt in verband met de leesbaarheid voornamelijk geschreven over situaties op afdelingen voor psychotrauma, maar zwijgen over moeilijke onderwerpen komt natuurlijk in tal van andere situaties ook voor. De programma’s zijn dan ook in meerdere werkvelden te gebruiken.