NIEUWS

Hulp bij fysieke beschadiging door seksueel geweld

29 Aug 2016

Fysiek beschadigd worden door een verkrachting of sadistisch seksueel geweld. Het zal je maar gebeuren! Het doet pijn, heeft veel invloed op het dagelijks functioneren, ook op het gebied van intimiteit en seksualiteit, en zorgt voor heftige triggers van een Post Traumatische Stress-Stoornis (PTSS) en co-morbide stoornissen die zijn ontstaan als gevolg van seksueel geweld.

Op www.beschadigdlichaam.nl staan alle medisch experts vermeld die fysieke verwondingen als gevolg van seksueel geweld kunnen behandelen. Voor mannen, vrouwen en kinderen, door heel Nederland.

Nooit eerder was er in één overzicht te zien naar welke therapeut/arts een slachtoffer het beste verwezen kan worden.

Veel slachtoffers kunnen mentaal niet optimaal verwerken en herstellen zolang hun lichaam niet is hersteld. Het bespreekbaar maken van deze, door slachtoffers als gênant ervaren, problematiek, is echter een confronterend hoge drempel en is in de gezondheidszorg schrikbarend slecht geïntegreerd. Vragen naar symptomen als pijn, bloedingen, incontinentie, weefselletsel en erectiestoornissen en indien nodig kunnen verwijzen naar een specialist zal voor slachtoffers een opluchting zijn.

Download de wachtruimteposter van de website en hang het op of plaats het A4 in een folderrek zodat slachtoffers worden geïnformeerd.

Schermafbeelding 2016-08-26 om 21.57.31