NIEUWS

Experts fysieke verwondingen gezocht (voor landelijk overzicht)

23 Mrt 2016

gyn

Artsen gezocht met specifieke expertise, voor een landelijk overzicht van specialisten waar slachtoffers met fysieke verwondingen na seksueel geweld (mannen en vrouwen) terecht kunnen.

Niet iedere technisch goede gynaecoloog/bekkenbodemtherapeut/uroloog/proctoloog, heeft veel kennis van de fysieke gevolgen van seksueel geweld en weet hier qua bejegening correct op in te spelen.

Zo claimen veel bekkenbodemtherapeuten dat zij enige ervaring hebben met slachtoffers van verkrachting, maar toch mislukt vaak de behandeling omdat er onvoldoende finetuning blijkt te zijn.  Zij zijn opgeleid en hebben wat ervaring maar missen toch expertise…

Er zijn enige specialisten die deze uiterst kwetsbare groep de mannen en vrouwen uiteindelijk zien en kunnen helpen.
Deze groep specialisten wil ik bundelen in een overzicht en ter beschikking stellen aan patiënten van bijvoorbeeld psychotrauma-afdelingen in de GGZ, bezoekers van deze website, huisartsen etc.

Ik ben op zoek naar deze zeldzame gynaecologen, bekkenbodem therapeuten, urologen en proctologen met heel veel ervaring. Zij die kennis en kunde hebben van (ernstige) fysieke schade na seksueel geweld.
Door deze specialisten kunnen slachtoffers op termijn meer kwaliteit van leven ervaren. Uiteraard heeft ieder mens een klik met een ander persoon, maar er zijn artsen waarbij de meesten uiteindelijk uitkomen.

Ben of ken jij een gynaecoloog, uroloog, proctoloog of bekkenbodemtherapeut die bij het specialisten overzicht thuis hoort? Stuur mij een email: f.alsemgeest@psyq.nl

Hartelijk dank,

Femke Alsemgeest (Ekelhof)

 

p.s Bij het Centrum Seksueel Geweld krijgen slachtoffers specialistisch zorg binnen een aantal dagen dagen na een zedendelict. Het gaat voor mijn overzicht om slachtoffers die langer met klachten/verwondingen leven.