NIEUWS

Vooraankondiging overzicht “Medische experts bij fysiek trauma na seksueel geweld”

25 Jun 2016

Als je verkracht bent kun je als tiener al incontinent zijn, onvruchtbaar worden, helse pijnen hebben door een ingescheurde kringspier of altijd flink bloed verliezen tijdens seks… en dat naast de mentale bagage…

_DSC7000

 

In een minuut kunnen zien welke medisch specialist jou het beste kan helpen na seksueel geweld, dat is het doel van dit nationale overzicht. Nooit eerder waren deze gegevens inzichtelijk en er werd hoogstens algemeen naar de afdeling gynaecologie doorverwezen. Maar welke gynaecoloog weet het meeste van vaginale reconstructie operaties? In dit overzicht is het nu wel te zien, voor iedereen.

En zo weten veel mensen weten niet eens dat er een geneeskundig specialisme bestaat die zich richt op alle anale aandoeningen, afwijkingen en verwondingen; proctologie. Rectaal verkrachtte mannen, jongens, vrouwen en meisjes blijven daardoor onnodig vaak onbehandeld.

Fysiek beschadigd zijn na een verkrachting roept bij slachtoffers gevoelens van weerzin en walging op, maar ook verdriet, intense boosheid en schaamte komen veel voor. Het maakt het extra moeilijk om hulp te zoeken voor deze – door het slachtoffer als zodanig beleefde – gênante klachten.

Het overzicht kan na de lancering door iedereen worden ingezien op de website, maar het is ook uit te printen als folder in de wachtkamers.

Dit overzicht gaat met aandacht gelanceerd worden in de zomer ‘16. Zo spoedig mogelijk wordt de exacte datum bekend gemaakt middels een persbericht.

 

Voor vragen kunt u zich wenden tot de initiatiefnemer:

Femke Alsemgeest

0641292192
femke@doorbreekdestilte.nl
www.doorbreekdestilte.nl
————————————————————————————————————-

Femke Alsemgeest heeft over haar eigen leven twee boeken geschreven (Gegrepen en OnBegrepen), onder de naam ‘Femke Ekelhof’.

Zij werkt bij PsyQ als ervaringsdeskundige op de afdeling psychotrauma. Daarnaast is zij lid van de specialismegroep Trauma & Dissociatie bij de ParnassiaBavoGroep en tevens verzorgt zij de communicatie voor de Herstel Ondersteunde Zorg bij deze organisatie.

Op platform Doorbreek De Stilte kunnen mensen na een traumatische gebeurtenis – desgewenst anoniem – hun verhaal insturen. Daarnaast is op de website te lezen aan welke projecten Femke werkt, o.a. om de zorg toegankelijker te maken voor de mensen die moeite hebben met het spreken over de traumatische ervaring(en) die zijn hebben meegemaakt